تفاوت فرش کلاسیک و مدرن

تفاوت فرش کلاسیک و مدرن

اگر به فروشگاه های فرش مراجعه کرده باشید احتمالا بارها با اسامی فرش کلاسیک و فرش مدرن مواجه شده اید. فرش ها یکی از پرکاربردترین و اصلی ترین عناصر در دکوراسیون منازل ایرانی هستند. در واقع فرش را می توان قدیمی ترین هنر اصیل ایرانیان دانست. از این رو کارخانه های تولید فرش، اقدام به تولید فرش ها با جنس ها، طرح ها و رنگ های مختلف کرده اند. تا این گونه فرش ها بتوانند پاسخگوی نیاز و سلیقه همه افراد باشند. در این مقاله ابتدا به می خواهیم به معرفی فرش کلاسیک و فرش مدرن به صورت جداگانه و تخصصی بپردازیم. سپس این دو فرش را از نظر پارامترهای مختلف با هم مقایسه کرده و تفاوت های آنان را بیان می کنیم.

فرش کلاسیک چه فرشی است؟

فرش کلاسیک، فرشی است که طرح و نقش و نگار آن شباهت زیادی به فرش های دستبافت قدیمی دارد. شاید واژه کلاسیک شمارا به یاد فرش های قدیمی و عتیقه بیاندازد. اما فرش های کلاسیک لزوما فرش های قدیمی و کهنه نیستند. بلکه تنها نقش و نگار این فرش ها است که به فرش های قدیمی شباهت دارد. فرش های دستباف با نقش و نگارهای اصیل ایرانی دارای طرفداران زیادی هستند.

خرید این فرش ها به دلیل قیمت بسیار بالا برای تمامی افراد میسر نیست. به همین دلیل کارخانه های تولید فرش اقدام به تولید فرش ماشینی با طرح و نقشه های قدیمی کرده اند. فرش های ماشینی کلاسیک از لحاظ کیفیت، ظرافت و جلوه بصری هیچ کم و کاستی نسبت به فرش های دستباف ندارند. در حالی که قیمت خرید آن ها بسیار مناسب تر است.

ویژگی های فرش کلاسیک کدامند؟

برای آن که بهتر با فرش کلاسیک آشنا شوید می خواهیم در مورد ویژگی ها و مشخصات آن صحبت کنیم. ویژگی های این فرش به صورت زیر می باشند.

  • طرح و نقشه های این فرش جزء نقوش و نگاره های اصلی و سنتی ایران است.
  • رنگبندی این فرش ها بسیار شاداب و سرزنده بوده و روح تازه ای به فضا می بخشند.
  • کیفیت، دوام و طول عمر این فرش ها بسیار بالا است و سال های سال می توانند بدون هیچ تغییری باقی بمانند.
  • در سایزها و تراکم های مختلفی تولید می شوند. شانه و تراکم دو پارامتر اصلی جهت تعین میزان تراکم پرزهای فرش هستند.
  • هم از الیاف طبیعی و هم از الیاف مصنوعی با کیفیت برای بافتن آن ها بهره می برند.

فرش کلاسیک چگونه بافته می شود؟

بسیاری از افراد این سوال را دارند که فرش کلاسیک چگونه بافته می شود. در واقع فرش های کلاسیک به دو نوع دستی و ماشینی بافته خواهند شد. بنابراین اگر قصد خرید فرش های کلاسیک را داشته باشید، هم انواع دستبافت و هم انواع ماشینی آن موجود هستند. بیشتر فرش های دستباف از نوع کلاسیک هستند. زیرا فرش های مدرن کمتر به روش دستی بافته می شوند. فرش های کلاسیک دستباف دارای کیفیت، دوام و زیبایی فوق العاده ای هستند. برای بافت فرش کلاسیک از الیاف طبیعی مانند پشم بهره می برند.

مقاله مرتبط: قالیشویی در خیابان عسگریه اصفهان

طرح های فرش کلاسیک

فرش کلاسیک دارای طرح ها، نقوش و نگاره های سنتی، قدیمی و اصیل ایرانی است. این طرح ها عمدتا شلوغ بوده و به صورت متقارن ایجاد می شوند. ویژگی اصلی طرح های کلاسیک، وجود لچک و ترنج در این فرش ها است. این فرش ها در چهار طرف خود دارای حاشیه بوده و در وسط خود دارای یک طرح حوضچه مانند هستند. این طرح برگرفته از معماری خانه های قدیمی ایرانی می باشد. استفاده از گل ها، رسم و نقوش پرندگان، شاخ و برگ گیاهان و … در طرح های این فرش ها دیده می شود. در ادامه می خواهیم به برخی از

معروف ترین طرح و نقش های فرش کلاسیک:

  • طرح های زر افشان با گل های شاه عباسی
  • طرح بناهای قدیمی
  • طرح خشتی
  • طرح های اسلیمی
  • طرح شکارگاه
  • طرح بته جقه
  • طرح ماهی درهم

فرش کلاسیک برای چه دکوراسیون هایی مناسب می باشد؟

احتمالا شما نیز فکر می کنید که فرش کلاسیک تنها برای دکوراسیون هایی به سبک قدیمی و سنتی مناسب است. اما اینگونه نیست. خوشبختانه امروزه فرش های کلاسیک در طرح و نقش های بسیار ظریف، زیبا و متنوعی تولید می شوند. درنتیجه با توجه به سبک دکوراسیون خود می توانید یک فرش کلاسیک مناسب را خریداری نمایید. البته در سبک های کلاسیک و سنتی تنها فرشی که می تواند مناسب باشد فرش طرح کلاسیک است. اما این فرش در سبک های مدرن نیز به وفور دیده می شود. زیرا شلوغی فرش با سادگی دکوراسیون مدرن می تواند یک تضاد بسیار زیبا ایجاد نماید. در واقع سبک مدرن با فرش های کلاسیک می تواند به تعادل لازم برسد. البته فرش های کلاسیک برای سبک مینیمال اصلا پیشنهاد نمی شوند.

فرش مدرن چیست؟

فرش مدرن، فرشی است که دارای طرح های فانتزی، ساده و مدرن می باشد. در این فرش ها از طرح و نقش های قدیمی و سنتی استفاده نمی کنند. بلکه استفاده از طرح های فانتزی و جدید بیشتر است. فرش های مدرن در عین سادگی بسیار شیک بوده و جلوه زیبایی به فضا می بخشند. فرش های مدرن بیشتر به صورت ماشینی بافته می شوند.

اما نمونه هایی از فرش های دستباف مدرن نیز دیده شده است. طرح فرش های مدرن به صورت غیر قرینه بوده و المان هایی مانند لچک و ترنج در آن ها به کار نمی رود. فرش های مدرن از لحاظ نقش و نگار به فرش های دستباف شباهت ندارند. بنابراین اگر دوست دارید فرش شما تا حدودی دستباف جلوه کند، باید سراغ فرش های کلاسیک بروید.

مشخصات فرش مدرن کدامند؟

فرش مدرن دارای مشخصات و ویژگی های مهمی است که باعث محبوبیت زیاد این فرش ها شده اند. در ادامه به معرفی برخی از ویژگی های مهم فرش مدرن می پردازیم.

  • برای تولید این فرش ها از باکیفیت ترین و بادوام ترین الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده می کنند. به همین دلیل دوام این فرش ها بسیار بالا است.
  • فرش های مدرن به دلیل سادگی در طرح خود می توانند سبب بزرگ دیده شدن فضا شوند. در نتیجه در فضاهای کوچک از این فرش ها بهره می برند.
  • به دلیل ماشینی بودن و داشتن الیاف با کیفیت به راحتی قابلیت شستشو را دارند.
  • در سایزها و شکل های مختلفی تولید می شوند. فرش های گرد، بیضی شکل و مربعی اکثرا فرش های مدرن می باشند.
  • فرش مدرن برای اتاق خواب کودک، آشپزخانه، راهروها و … بهترین انتخاب هستند.

معرفی انواع فرش مدرن

فرش مدرن را می توان از نظر طرح و نوع بافت به دسته های مختلفی تقسیم کرد. اما به طور کلی این فرش ها به 4 نوع شگی، عروسکی، شنل و فریز دسته بندی می شوند. فرش های شگی، فرش هایی با پرزهای بسیار بلند و نرم هستند که شباهت زیادی به بافت کاموا دارند. این فرش ها سطح بسیار نرمی را ایجاد می کنند. البته تمیز کردن این فرش ها به دلیل داشتن پرزهای بلند مقداری سخت است. فرش های عروسکی فرش های نرمی هستند که دارای طرح ها و نقش های عروسکی بوده و برای اتاق کودکان مناسب می باشند.

فرش مدرن شنل دارای پرزهای کوتاه و بسیار نرمی است که طرح های برجسته روی قالی را به وجود می آورند. این قالی ها برای اتاق نشیمن و اتاق مهمان بهترین گزینه می باشند. فرش های فریز شباهت زیادی به گلیم فرش دارند. زیرا پرزهای آنان کوتاه بوده و فاقد پرزدهی هستند. البته این فرش ها بسیار نرم تر و راحت تر از گلیم فرش می باشند.

فرش مدرن در چه دکوراسیون هایی کاربرد دارد؟

فرش مدرن در دکوراسیون هایی به سبک مدرن و مینیمال بیشترین کاربرد را دارد. زیرا نقش و نگار این فرش ها بسیار ساده بوده و می تواند با سایر المان های موجود در این سبک ها هماهنگ شود. البته برخی از دکور آرترها از فرش های مدرن در سبک های سنتی نیز بهره می برند که یک نوه ناهماهنگی زیبا را ایجاد می کند. فرش های مدرن در طرح های مختلفی تولید می شوند که برخی از آن ها بی شباهت به فرش های کلاسیک نیستند. این فرش ها را می توان به راحتی در سبک های کلاسیک و سنتی نیز به کار برد.

تفاوت های فرش کلاسیک و فرش مدرن در چیست؟

حال که به بررسی فرش کلاسیک و فرش مدرن پرداختیم احتمالا تا حدودی با تفاوت های این دو آشنا شده اید. با این وجود در ادامه مقاله می خواهیم این دو نوع فرش پرطرفدار را از لحاظ پارامترهای مختلف با هم مقایسه کنیم. امیدواریم با پی بردن به تفاوت های این دو فرش بتوانید فرش مناسب خود را انتخاب نمایید.

مقایسه فرش مدرن و کلاسیک در طرح و نقشه

مهم ترین و اصلی ترین تفاوت فرش مدرن و فرش کلاسیک در طرح و نقشه آن ها می باشد. فرش های کلاسیک دارای طرح های سنتی، قدیمی، شلوغ و تا حدودی درهم و برهم هستند. به صورتی که به سختی می توان مرز میان این طرح ها را تشخیص داد. زیرا این طرح ها به هم پیچیده هستند. اما طرح و نقش فرش های مدرن بیشتر مدرن و فانتزی می باشد. این طرح ها ساده بوده و پیچیدگی و شلوغی خاصی ندارند. عدم قرینگی و تقارن از دیگر ویژگی های طرح مدرن است. در حالی که قالی کلاسیک تابع تقارن و نظم می باشد.

تفاوت رنگ ها در فرش های کلاسیک و مدرن

از دیگر المان هایی که در مقایسه فرش کلاسیک و فرش مدرن توجه به آن ضروری است، مسئله رنگ می باشد. رنگ ها در فرش های مدرن و کلاسیک به شیوه های مختلفی به کار می روند. در فرش های کلاسیک رنگ های گرم مانند قرمز، سرمه ای، قهوه ای، صورتی، آبی و … بیشتر به کار می روند. در اکثر مواقع زمینه و بوم این قالی ها دارای رنگ های بسیار گرم می باشد. اما در فرش های مدرن رنگ های خنثی مانند کرم، طوسی، سفید، مشکی و … در اولویت قرار دارند. زیرا هدف از تولید این فرش ها ایجاد حس سادگی و آرامش است.

آیا جنس و بافت فرش کلاسیک و مدرن با هم فرق دارد؟

فرش کلاسیک و فرش مدرن از لحاظ نوع جنس و بافت خود نیز با هم فرق دارند. برای ساخت فرش های کلاسیک بیشتر از الیاف طبیعی مانند پشم بهره می برند. همچنین اگر از الیاف مصنوعی استفاده کنند، نخ اکریلیک هیت ست در اولویت قرار دارد. زیرا این نوع نخ جزء باکیفیت ترین و مرغوب ترین الیاف مصنوعی جهت بافت قالی است. برای ساخت فرش های مدرن نیز از الیاف طبیعی مانند پشم و پنبه بهره می برند. اما بیشتر این فرش ها را از الیاف مصنوعی می سازند. الیاف پلی استر برای قالی مدرن بسیار پرکاربرد است.

کاربرد متفاوت فرش کلاسیک و مدرن در دکوراسیون های مختلف

وجه تمایز دیگری که در میان فرش کلاسیک و فرش مدرن بسیار دیده می شود، نوع کاربرد آن ها در دکوراسیون های مختلف است. فرش های کلاسیک بیشتر برای سبک های سنتی و کلاسیک مناسب هستند. مخصوصا فرش هایی که دارای طرح های بسیار شلوغ و رنگ هایی بسیار گرم می باشند. فرش های کلاسیک با طرح های ساده تر و رنگ های خنثی تر را می توان در سبک مدرن نیز استفاده کرد.

فرش مدرن را می توان در دکوراسیون هایی با سبک مدرن و مینیمال به کار برد. زیرا این فرش دارای طرح های ساده تر و رنگ هایی خنثی است. البته فرش های مدرنی را که طرح هایی مایل به کلاسیک و رنگ های گرم دارند، می توان در سبک کلاسیک نیز به کار برد.

تفاوت فرش مدرن و کلاسیک در قیمت خرید

از دیگر تفاوت های فرش کلاسیک و فرش مدرن می توان به تفاوت قیمت خرید آن ها اشاره کرد. البته نمی توان به طور قطعی در مورد قیمت این فرش ها نظر داد. زیرا طرح فرش تنها در قیمت آن تاثیرگذار نیست. بلکه نوع الیاف فرش، ابعاد، نحوه ساخت، تراکم و … در قیمت نهایی قالی موثر هستند. اما به صورت کلی فرش های کلاسیکی که الیاف طبیعی دارند و به صورت دستی بافته می شوند، بسیار گران قیمت می باشند.

فرش کلاسیک که دارای الیاف مصنوعی مانند نخ اکریلیک است و با ماشین بافته می شود، قیمت بسیار مناسب تری دارد. فرش مدرن دارای قیمت بسیار کمتری نسبت به فرش های کلاسیک است. مخصوصا اگر از الیاف پلی استر برای بافت آن ها استفاده شده باشد. البته برخی از فرش های مدرن که طرح های خاص و جدیدی دارند، دارای قیمت بیشتری نسبت به فرش های طرح کلاسیک هستند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]