قالیشویی به روش سنتی یا اتوماتیک 

قطعا پرتکرارترین و مهم ترین سوالی است که اکثر مشتریان در هنگام شستشوی فرش و مراجعه به  قالیشویی اصفهان ، با آن چالش دارند و دقیقا نمیدانند که کدام روش برای شستشوی قالی مناسب است و اصلا تفاوت این دو روش چیست ؟ مزایا و معایب هر کدام چیست ؟

در ابتدا باید گفت که فرش و قالی طبق تحقیقاتی که انجام داده ایم به عنوان شناخته ترین  و با ارزش ترین زیرانداز در جهان بوده و امروزه نیز یکی از کالاهای با ارزش و گران قیمت است بخصوص در کشور ایران نیز ارزش معنوی هم دارد چون قالیبافی و فرشبافی جز هنر بحساب می آید و طبیعتا مانند بسیاری دیگر از کالاهای دیگر نیاز به نگهداری و تمیز کردن دارد ، و هم چنین با توجه به تنوع زیاد در انواع فرش دستباف و فرش ماشینی ، شستشوی آن به تخصص نیاز دارد .

در زمان گذشته عملیات شستشوی فرش به صورت کاملا سنتی و توسط صاحبان فرش انجام میشد ، با استفاده از برس پلاستیکی و پارو و مقداری پودر دستی و آب . در حیاط خانه ها یا در کوچه ها فرش پهن میشد و شروع به تمیز کردن و شستشو میکردند، و تقریبا کارآمد بود. یاد اون روزها بخیر……

امروزه با توجه به تنوع زیاد فرش و قالی و نیز زندگی آپارتمان نشینی  و نیز کمبود آب و نداشتن فضای مناسب برای شستن قالی و سختی های فیزیکی آن بسیاری از مردم در شهر اصفهان ،برای شستشوی فرش و قالی به واحدهای قالیشویی مراجعه میکنند . خب حالا برگردیم به سوال اصلی این گزارش که مشتری بر چه اصولی باید روش مناسب شستشوی فرش خود را انتخاب کند ؟

شستشوی سنتی یا شستشوی اتوماتیک ؟

در ابتدای گفت و گو به تفاوت های روش های شستشوی فرش دستباف و فرش ماشینی پرداختیم که در ادامه برایتان شرح میدهیم ، در واقع در کارخانه های قالیشویی ، عملیات شستشو و تمیز کردن به ۳ روش انجام میشود :

  1. شستشو به روش سنتی با دستگاه شلاق زن
  2. شستشو به روش سنتی با فرچه
  3. شستشو با دستگاه اتوماتیک

شستشو به روش سنتی با دستگاه شلاق زن 

در این روش که توسط کارگر و متصدی انجام میشود و فرش روی زمین پهن میشود و با آب پر فشار و بوسیله دستگاه شلاق زن شستشو انجام میشود . جنس شلاق زن در واقع تسمه میباشد و با حرکت دادن دستگاه بر روی فرش عملیات شستشو و خاک گیری از فرش صورت میگیرد و نیز از پارو و جارو و برای خشک کردن از دیگ خشک کن یا آبگیر لوله ای استفاده میکنند.

استفاده ازین روش بیشتر برای شستشوی فرش دستبافت لاکی و یا فرش ماشینی لاکی یا فرش های قدیمی توصیه میشود البته حتما باید با روش اصولی انجام شود چون دستگاه شلاق زن به متن و حاشیه و کناره های فرش ممکن است آسیب وارد کند و باعث پارگی فرش شود هم چنین اگر بیش از حد برای شستشوی فرش دستباف ، از شلاق زن استفاده شود حجم زیادی از کرک و پشم از فرش جدا میشود پس حتما باید توسط استادشور با تجربه انجام گردد.

شستشو به روش سنتی با فرچه

در این روش همانند روش قبلی فرش بر روی زمین پهن میشود و توسط کارگر یا متصدی شسته میشود ولی با این تفاوت که بجای استفاده از دستگاه شلاق زن ، از فرچه های پلاستیکی دایره ای شکل استفاده میشود که با چرخش برس ها بر روی فرش و استفاده از پارو و فشار آب قوی انجام میشود ، مزیت فرچه نسبت به شلاق زن این است که هیچ اسیبی به فرش و کناره های آن وارد نمیکند ولی در نظر باید داشته باشیم که فرش باید حتما قبل از شستشو ، خاک گیری شود .هم چنین میتوان با افزایش تعداد فرچه ها سرعت کار شستشو رو بیشتر کرد و نیز خستگی نیروی کار انسانی نیز کمتر میشود مانند شکل زیر:

باید در نظر داشته باشیم که در هر دو روش گفته شده ممکن است خستگی نیروی کارگر منجر به پایین آمدن کیفیت شستشو شود مگر اینکه تعداد فرچه ها افزایش داده شود ولی در نهایت باید حتما کنترل کامل تا پایان پروسه شستشو بر روی فرش داشته باشند. هم چنین میتوان لکه بری فرش را بعد از پایان شستشو با برس و توسط نیروی خبره انجام داد مانند شکل زیر

شستشو با دستگاه اتوماتیک

در روش اتوماتیک ، فرش توسط نیروی کارگر به داخل دستگاه هدایت میشود و دستگاه از زمین فاصله دارد و عملا استادشور دخالت زیادی در پروسه شستشو ندارد و فرش نیز بوسیله برس های بزرگ شسته میشود و این روش از لحاظ زمان و صرفه اقتصادی برای واحد های قالیشویی موثرتر است ولی متاسفانه در شستشوی اتوماتیک فرش از لحاظ شرعی شاید پاک نشود مگر اینکه خود قالیشویی به صورت دستی فرش و قالی را آبکشی کنند هم چنین در اکثر دستگاه های شستشو اتوماتیک نیز فرش به صورت سطحی شسته میشود و مشکلاتی از قبیل ماندگاری کم تمیزی فرش یا چرک شدن زودتر برای فرش را نیز به همراه دارد.

مطالب مرتبط: لیست قالیشویی های شهر اصفهان

اما از کجا بفهمیم کدام روش مناسب فرش ما برای شستشو است؟؟؟؟

در ادامه برایتان نکاتی را بازگو میکنیم که میتوانید براحتی تصمیم خود را برای شستشوی فرش و روش مناسب آن بگیرید ، اگر هر واحد قالیشویی این 6 نکته را رعایت کند حتما روند شستشوی فرش چه روش سنتی و یا روش اتوماتیک ، کیفیت مطلوب را دارد و مشتریان با خیال راحت میتوانند به قالیشویی اعتماد کنند:

 1-  برای سپردن فرش به قالیشویی باید آن واحد حتما دارای جواز از اتحادیه قالیشویی اصفهان باشد که در این صورت دارای صلاحیت و تجربه کافی در امر شستشوی فرش میباشد هم چنین اگر آسیبی به فرش وارد شود اتحادیه قالیشویی فقط در برابر قالیشویی های مجاز مسئول به پیگیری آسیب و خرابی فرش میباشد.

2- در امر شستشوی فرش از مواد شوینده استاندارد، استفاده گردد زیرا  در حفظ و دوام فرش تاثیر بسزایی دارد ، هم چنین با توجه به تنوع فرش های دستبافت و ماشینی ، مواد شوینده مناسب هر فرش استفاده شود و برای لکه برداری نیز ، باید حتما استادشور شناخت دقیق از جنس و نوع فرش داشته باشد .

3- حتما باید فرش قبل از شستشو خاک گیری شود تا گرد و غبار و آلودگی از مغز فرش خارج گردد که این کار سبب افزایش کیفیت شستشو میشود .

نکته: معمولا در شستشو با شلاق زن عملیات خاک گیری نیز بوسیله خود همان شلاق زن انجام میشود. ولی در روش شستشوی سنتی با فرچه یا دستگاه اتوماتیک باید حتما فرش خاک گیری شود.

نکته: گرد و خاک داخل مغز فرش باعث پوسیدگی در فرش میگردد .

4- باید حتما مغز فرش و قالی شسته شود و هم چنین بعد از پایان شستشو تمامی مواد شوینده با بیلچه مخصوص یا تحت فشار زیاد آب خارج گردد زیرا خارج نشدن مواد شوینده خود باعث پوسیدگی در فرش میشود و هم چنین شستشوی سطحی نیز باعث کاهش کیفیت شستشو است مخصوصا در شستشو با دستگاه اتوماتیک.

5- فرش حتما آبکشی شود که از لحاظ شرعی پاک گردد بخصوص در شستشوی اتوماتیک .

6- آیا فرش بعد از پایان شستشو به روش اصولی خشک میشود یا نه ؟

 در واقع زمانی که فرش چروک میشود یا کش می آید و از لحاظ ظاهری بسیار نافرم میشود فقط مربوط به روش های غیر اصولی خشک کردن است مثل ابگیری در دیگ خشک کن یا پهن کردن یا آویزان کردن فرش در جای نامناسب .

نکته : در روش شستشوی سنتی باید حتما از تعداد نیروی کاری بیشتر استفاده شود تا خستگی ناشی از کار فیزیکی در کیفیت شستشو تاثیر نگذارد .

با رعایت این موارد گفته شده کاملا مشتری میتواند بدون دغدغه تصمیم خود برای شستشوی فرش ماشینی و دستباف بگیرد

واحد قالیشویی همیشه تمیز ، جز معتبرترین و بهترین قالیشویی های اصفهان است که دارای جواز رسمی از اتحادیه است و تمامی خدمات فرش در کارخانه ای مستقل و مجهز انجام میشود و هر سال به بیش از ده هزار مشتری خدمات قالیشویی با کیفیت ارائه میدهد.

کلیه خدمات فرش و قالیشویی در این کارخانه به طور تخصصی و استفاده از استادشوران با تجربه انجام میشود و هر فرش به روش مناسب خودش شستشو و تمیز میشود .

هم چنین پروسه شستشو با مواد شوینده مرغوب انجام میشود و نیز در پایان پروسه  شستشو تمامی فرش ها کاملا آبکشی و پاک میشوند و در زمان تحویل فرش لول شده و داخل کاور پلاستیکی به مشتری تحویل داده میشود .

هم چنین سرویس رایگان در سراسر شهر اصفهان و بهارستان و سپاهان شهر و شاهین شهر و فلاورجان و درچه و دولت آباد و خمینی شهر و خوراسگان دارد و برای جابجایی و حمل فرش هیچ هزینه ای نمیگیرند .

هم چنین فقط در صورت رضایت 100% مشتری هنگام تحویل فرش ،هزینه دریافت میشود.

برای گرفتن مشاوره رایگان یا ثبت سفارش با شماره زیر تماس بگیرید

03133124

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]